12 Eylül 2012 Çarşamba

Şampiyon Andy Murray!



Turnuva geneli çok güzel maçlar olmasa da finalleri çok iyi yaptık bu sene. Azarenka - Williams finalinden sonra, Murray - Djokovic finali de finale yakışır bir maç oldu. Maçın başında etkisini gösteren etkili rüzgar her iki tenisçiyi de olumsuz etkilese de, Murray bu rüzgarı Djokovic'e karşı avantaj olarak kullanmayı başardı. Murray'nin slice servisleri Djokovic'i epey zorladı ilk sette. Genelde al gülüm, ver gülüm şeklinde rallilerle geçen ilk seti tie-break ile kazandı Murray. İkinci sette ise Djokovic mental gücünü korumakta çok zorlanıyordu. İlk 4 oyunu kaybetti ve 4-0 geriye düştü.



Ancak ne olduysa ondan sonra oldu. Rüzgarın dinmesiyle bu kez de Djokovic fırtınası başladı, 4-0'dan seti çevirdi ancak sarfettiği yüksek efor ona setin en önemli oyununu kaybettirince ikinci setten de 7-5 mağlup ayrıldı Nole. Üçüncü sette ise iyileşen hava şartlarının da verdiği moralle, Djokovic tüm kontrolü eline aldı, üst üste 2 seti rahatça alarak setlerde durumu eşitledi.


Birçok kişi Djokovic'in 5.seti de rahatça alacağını düşünürken senaryo tam ters bir şekilde gelişti. Djokovic'in servis attığı ilk oyunda servis kıran Murray, kendi servislerinde de çok etkili olmaya başlayınca son sette skor 5-2'ye kadar geldi. Murray şampiyonluk için servis atmadan önce Djokovic bir sağlık molası aldı. Ama Djokovic'in mental oyunları için artık çok geçti, Andy tüm rüzgarı arkasına almış gidiyordu. 5.finalinde ilk Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı Murray. Biz de böylece sıralamada ilk 4'te yer alan tenisçilerin 4 Grand Slam'i paylaştığı bir sezonu geride bıraktık. Maçtan bir kaç video ile kapanışı yapalım:




1 yorum: