14 Ocak 2013 Pazartesi

Avustralya Açık Genel Değerlendirme

2013 sezonunun ilk Grand Slam'i. Açıkçası özlemişiz. İlk olarak erkeklerden başlayalım. Nadal'ın son anda turnuvadan çekilmesi biraz hayal kırıklığı yaratsa da, gene de zevkli ve çekişmeli maçlar izleyeceğiz. Fikstür çekimi sonunda Djokovic'in avantajlı olduğu bir gerçek. Diğer tarafta ise kan gövdeyi götürecek. Murray-Federer-Del Potro-Tsonga-Gasquet-Raonic gibi isimler var Djokovic'in yer almadığı tarafta. Djokovic'in tarafında ise onu en çok zorlayabilecek rakipler olarak Ferrer-Tipsarevic-Berdych ve Querrey gözüküyor.


Kadınlarda ise, bir tarafta Azarenka-Serena-Errani ve Kvitova yer alırken, diğer tarafta Sharapova-Radwanksa-Li Na-Kerber yer alıyor. Sharapova'nın olduğu taraf biraz daha denk ve çekişmeli geçeceğe benziyor ilk tahminlere göre. Diğer tarafta ise Azarenka-Williams yarı finali kimseyi şaşırtmayacaktır diye düşünüyorum.



Turnuvada sürpriz yapabilecek isimlere gelince, erkeklerde Jerzy Janowicz, Julien Benneteau,Andrey Kuznetsov, Evgeny Donskoy ve Sam Querrey'i sayabiliriz. Kadınlarda ise, Julia Goerges, Sabine Lisicki, Yaroslava Shvedova,Maria Kirilenko ve Sorana Cirstea'ya dikkat etmek gerekiyor.


2 yorum: