19 Ocak 2013 Cumartesi

Çeyrek Finallere Doğru Turnuva Değerlendirmesi

4. tur eşleşmeleri bu yazıyı yazdığım an itibariyle bir eşleşme hariç belli olmuş durumda. 3. turun en büyük sürprizi Juan Martin Del Potro'nun elenmesi oldu. Jeremy Chardy karşısında ilk 2 seti kaybettikten sonra geri dönmeye çabalasa da maçı 3-2 kaybetti Arjantinli raket. Chardy ise 2008'de Roland Garros'ta gördüğü 4.turdan sonra kariyerinin en büyük başarısına imza atmış oldu. 3. tur maçları sonunda tur atlayan diğer isimler, Roger Federer, Novak Djokovic, Andy Murray, David Ferrer, Tomas Berdych, Richard Gasquet, Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic, Andreas Seppi, Stanislas Wawrinka, Kevin Anderson, Nicolas Almagro, Kei Nishikori ve Janko Tipsarevic. 4. tura çıkan son isim ise şu an devam eden Gilles Simon-Gael Monfils maçının galibi olacak. Muhtemel eşleşmeler ise şu şekilde:

Djokovic-Wawrinka
Anderson-Berdych
Ferrer-Nishikori
Almagro-Tipsarevic
Chardy-Seppi
Simon/Monfils-Murray
Tsonga-Gasquet
Raonic-Federer



Del Potro'nun elenmesi Murray'nin yarı final yolunu büyük ölçüde açmış oldu. Bu turda Monfils-Simon galibi, çeyrek finalde ise Seppi-Chardy galibi ile oynayacak Murray.

Federer'in fikstürü ise gerçekten zor. Bu turda ATP turunun en iyi servisçilerinden biri olan Raonic ile oynayacak. Çeyrek finaldeki rakibi ise Tsonga-Gasquet galibi olacak.



Ferrer, bu turda Nishikori ile oynayacak. İki hareketli tenisçinin karşılaşması çok zevkli olacaktır muhtemelen. Bu turun izlenmesi gereken maçlarından biri Ferrer-Nishikori. Ferrer turu geçtiği takdirde, Almagro-Tipsarevic galibi ile oynayacak. Ferrer formda ama rakipleri tehlikeli. Açıkçası bu bölümde sonuçları kestirmek oldukça güç.

Djokovic'in 4.turdaki rakibi Wawrinka olacak. Querrey'i 3-0 ile geçerek beni ve bir çok tenisseveri şaşırttı Wawrinka. Djokovic'e karşı direnç koyması oldukça zor gene de. Djokovic çeyrek finale çıkması durumunda Kevin Anderson-Tomas Berdych maçının galibi ile oynayacak, return'lerinde iyi performans gösterdiği takdirde Nole'nin de yarı final yolu açık gözüküyor.




Kadınlarda ise Errani,Stosur ve Kvitova dışında kayıpsız gidiyor favoriler. 4.tur eşleşmeleri şu şekilde:

Azarenka-Vesnina
Wozniacki-Kuznetsova
S.Williams-Kirilenko
Jovanovski-Stephens
Na Li-Goerges
Ivanovic-Radwanska
Kerber-Makarova
Flipkens-Sharapova



4.turda Azarenka,Serena ve Masha galibiyete çok yakın. Diğer 5 eşleşme ise daha çekişmeli geçmesi beklenebilecek maçlar. Ivanovic her ne kadar bu tür top tenisçilerle yaptığı maçları hep kaybetse de, gene de tehlikeli bir tenisçi ve Aga'yı yenmesi büyük bir sürpriz olmaz. Keza Goerges de Na Li'yi yenebilecek yetenekte. Kerber de galibiyete yakın gibi gözüküyor 4.turda. Jovanovski-Stephens ve Wozniacki-Kuznetsova maçları ise iki tarafa da gidebilecek türden maçlar. Kişisel tahminim Serena-Vika-Masha-Kerber-Radwanska-Goerges-Stephens ve Wozniacki çeyrek finale çıkan isimler olurlar.



Tam yazıyı bitirdiğim sırada, Simon da galibiyete ulaştı ve 4.turda Murray'nin rakibi oldu. Bunu da son bir not olarak verelim.

1 yorum: