10 Eylül 2012 Pazartesi

Şampiyon Serena Williams!



Dün gece beklentilerin uzağında kıran kırana bir maç izledik. Bu maç hakkında hemen hemen herkes Serena'nın rahatça kazanacağını düşünürken öyle olmadı. Maçtan önceki yazımda belirttiğim gibi Serena'nın servis ritmini bozucu hareketlerde başarılı olan Azarenka, Serena'yı 1.set hariç çok zorladı.



1.sette müthiş bir servis yüzdesi ile başlayan winner'ları, ace'leri ardı ardına sıralayan Serena rakipsiz gibi görünüyordu. Azarenka risk alması gerektiğinin, agresif return oyununa dönmesi gerektiğinin farkındaydı. Saldırdı ikinci sette ve bunun meyvesini de aldı. 2.sette basit hata sayısı gene de az değildi ama etkili vuruşları arttırdı, servisleri güçlendi, Serena'nın müthiş 1. servislerine tokat gibi cevaplar verdi. Mental olarak Serena da sıkıntıya düştü ve servisleri sokamamaya, üst üste çift hatalar yapmaya başladı. Bunun sonucunda Azarenka 2-6 verdiği ilk setin rövanşını ikinci sette 6-2 ile almış oldu.



2. setten aldığı rüzgarla doludizgin gidiyordu Vika. Özellikle 3. sette servis kırana kadar devam etti bu üstün oyun. Ancak ne olduysa ondan sonra oldu. Vika'nın 2.sette yaptığını bu kez Serena yapmaya başladı : Agresif return'ler. Skor 5-4 iken ve Azarenka kariyerinin ilk Amerika Açık şampiyonluğu için servis atarken Serena tüm riskleri aldı ve sürekli return winner'lar denedi. 1 tane fileye taktı ama aldığı risk işe yaramıştı. Servisi kırdı ve bu saatten sonra mental olarak biten Azarenka'yı yenmek onun için hiç de zor olmayacaktı. Servis kırdıktan sonra güveni de geri gelen Serena servis oyununu kazandı. Çekişmeli geçen 12. oyunu da alarak 4. Amerika Açık şampiyonluğuna ulaştı. Gerçekten inanılmaz bir başarı. Kariyerindeki 15. Grand Slam şampiyonluğu oldu bu Serena'nın.


 Azarenka ise müthiş, son zamanlarda görülmemiş bir şekilde mücadele ettiği maçı gözyaşlarıyla tamamladı, bizi de ağlattı açıkçası. Maçı kazanmayı hak etmişti iki tenisçi de, ikisi de harika oynadılar. Azarenka her ne kadar maç sonunda gözyaşlarını tutamasa da, ödül töreninde ne kadar büyük bir iş yaptığının farkına varmıştı ve gülüyordu.



Harika bir finali geride bıraktık. Bir harika final daha var bu gece. TSİ 22.30'da Djokovic - Murray ile karşılacak. Maç Eurosport'tan canlı yayınlanacak.



1 yorum: