8 Eylül 2012 Cumartesi

US Open'da Günün Maçları

Bugüne erkekler yarı finalleri ile başlyacağız eğer yağmur sorun yaratmazsa. Hatta, bir fırtına beklendiği için için maç saatleri bir saat erkene çekildi bugün.Günün ilk maçı Berdych ile Murray arasında. Yarı finale Federer'i eleyerek gelen Berdych moral olarak en üst seviyede bulunuyor. Olimpiyat şampiyonu Murray'nin ise tek amacı US Open'ı kazanarak sıralamada Nadal'ı geçmek. İki formda tenisçinin maçını yorumlamak her zaman zordur, maçın galibini belirleyen faktörler hep küçük detaylar olmuştur bu tür maçlarda. Kendi yorumum ise %51 Murray, %49 Berdych şeklinde.


Günün ikinci maçı ise Djokovic ile Ferrer arasında. Djokovic buraya kadar çok rahat geldi, az enerji harcadı. Ferrer ise inanılmaz zorlu ve yorucu bir maçtan çıktı Tipsarevic karşısında. Tipsarevic kaybetmiş olsa da, bir başka vatandaşına yardımda bulundu da diyebiliriz. Maçı Ferrer'in savunması, Djokovic'in enerjisi belirleyecek. Tipsarevic maçında harika ilk servis sokan Ferrer'in yarı finalde bir şansı olması için bu servislerini koruması, hatta bir üst seviyeye çıkarması gerekiyor. Bugün Djokovic'i galibiyete daha yakın görüyorum.



Erkekler yarı finallerinden sonra kadınlarda final heyecanı başlayacak. TSİ 02.00 gibi başlyacak olan finalde Victoria Azarenka ve Serena Williams karşı karşıya gelecek. Serena dün de rahat kazandı, dominantlığı sürüyor. Bu koşullar altında daha dün zor bir maçtan çıkmış Azarenka'nın şansını düşük görüyorum. Maç rallilere kalırsa Azarenka'nın Williams vuruşlarına kafa tutması epey zor.Son karşılaşmaları 6-1, 6-2'lik setlerle Williams'a gitmişti. Bugün bu kadar rahat olmayacaktır ama Williams galibiyete yakın olan taraf. Ancak şunu da unutmamak gerek, kadınlar tenisinde duygular çok ön planda oluyor, Williams'ın ufak bir konsantrasyon kaybı Azarenka'yı da şampiyon yapabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder