7 Eylül 2012 Cuma

US Open 2012'de Türk Oyuncuların Performansları

Bu sene US Open'da 5 tenisçimiz mücadele etti. Marsel İlhan erkeklerde elemelerden, Çağla Büyükakçay kadınlarda elemelerden,Başak Eraydın ve Cem İlkel juniorlarda elemelerden, İpek Soylu ise juniorlarda ana tablodan katıldı turnuvaya.

Marsel elemelerin ilk turunda Mischa Zverev'e 3-6,1-6 kaybetti ve turnuvaya erken veda etti. Aslında dişine göre bir rakipti ama Marsel 87. liği gördüğü seneden beri ciddi düşüşte. Bir üst basamağa çıkmakta çok zorlanıyor.

Çağla Büyükakçay da Marsel gibi elemelerde elenmesine karşın daha iyi bir performans sergiledi. Elemelerin ilk turunda Ashley Weinhold'u 6-2, 7-5 mağlup etti. İkinci turda elemelerin 11 numaralı seribaşı Lara Arruabarrena-Vecino ile eşleşen Çağla, özellikle ilk sette büyük direnç ortaya koymasına rağmen maçı 6-7(6),2-6 kaybetmekten kurtulamadı ve turnuvaya veda etti. Çağla maçı kazanabilseydi Türk tenis tarihinde bir Grand Slam'de anatablo gören ilk kadın tenisçi olacaktı.

Juniorlarda eleme oynayan iki tenisçimiz Başak Eraydın 1.turda Tornado Alicia Black'e (evet Tornado :) ) kaybederek elendi, Cem İlkel ise ilk tur maçını Maxime Hamou'ya karşı setlerde durum 1-1 iken sakatlanması üzerine maçtan çekilmek zorunda kaldığı için kaybetti ve elemelerde veda etmiş oldu.

Junior anatabloda oynayan Wimbledon'da 3.tur görüp  US Open'da da anatabloda yer alma hakkı kazanan genç tenisçimiz İpek Soylu ise bir büyük başarıya daha imza attı. 1.turda Victoria Rodriguez'i 3-6, 6-2, 6-3'le geçti. 2. turda Chalena Scholl'ü çok çekişmeli geçen maçta ( ilk sette set puanı çevirdi İpek) 7-5'lik 2 setle mağlup etti. 2.tur maçından yaklaşık 3 saat sonra çıktığı 3.tur maçında ise Illka Csoreg'e 2-6, 2-6 yenilerek Wimbledon'dan sonra, US Open'da da 3. tur görerek büyük başarıya imza attı İpek.Bu performasını devam ettirirse 3-4 sene içinde ilk 100'de yer alan, Grand Slam anatablosu görmüş bir kadın tenisçimiz olacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder